Verzeker jezelf voor bestuurdersaansprakelijkheid

Ben je bestuurder of zaakvoerder van een vennootschap of vzw? Dan is het belangrijk dat je je bewust bent van de aansprakelijkheid die daarmee gepaard gaat.

Deel op Facebook Twitter LinkedIn

Bij het bestuur van een onderneming komt namelijk heel wat verantwoordelijkheid kijken en wanneer je een fout begaat, kan een schuldeiser je privévermogen aanspreken. Een KBC-verzekering BA Bestuurder beschermt je tegen de financiële gevolgen van schadeclaims van derden.

Wat is bestuurdersaansprakelijkheid?

Als bestuurder of zaakvoerder van een onderneming ben je verantwoordelijk voor het reilen en zeilen ervan. Loopt er iets mis, dan kan jij daarvoor op elk moment aansprakelijk gesteld worden. Ook al zijn de aantijgingen onterecht. De schuldeiser kan voor de schadeclaim ook je privévermogen aanspreken.

Enkele concrete voorbeelden waarbij bestuurdersaansprakelijkheid aan te pas komt, kunnen variëren van een medewerker die onterecht aan de deur gezet wordt, een arbeidsongeval, diefstal van de vennootschap of fraude.

Waarom heb je een verzekering BA Bestuurder nodig?

De wetgeving is op elk moment onderhevig aan verandering en wordt ook steeds complexer. Meer en meer verantwoordelijkheid wordt naar de bestuurders doorgeschoven, waardoor het risico op aansprakelijkheidsstelling met de dag groter wordt. Door een verzekering BA Bestuurder af te sluiten, vermijd je dat je persoonlijk vermogen in gevaar gebracht wordt.

Verder wil wie schade lijdt daarvoor meer dan ooit een verantwoordelijke zoeken die hem of haar kan vergoeden. De schadelijder spreekt daarvoor zo veel mogelijk schuldigen aan. Niet alleen de vennootschap, maar dus ook de bestuurders.

Wie is verzekerd?

Met de KBC-verzekering BA Bestuurder kan je alle bestuurders van je vennootschap of vzw beschermen. We raden je aan om daarnaast ook de vroegere, huidige en toekomstige bestuurders mee te verzekeren. Zo hoeft niet iedereen op zichzelf de polis af te sluiten.